domingo, 23 de diciembre de 2012

Anteeksi blogini lukijoille kun en ole aikaisemmin kerennyt kirjottaa. On ollut pitkia paivia toissa koska on muutama paiva korvattavaa. Ensimmainen tyopaiva oli tosi jannittava,vaikkakin lahinna tutustumista ja elintarvikkeiden paikkojen muistamista, hoidin myos salaatti alkuruoat.
Ravintola Avelino on tyypillinen kanarialainen ravintola. Sistus tekee oloni kotoisaksi (como en casa). Enimmakseen Avelinossa tarjoillaan kalaa, lihaakin saa mutta kala on paaasia.

PAIVA 2-3

Valkoviinissa haudutettuja simpukoita.
Ensin pesimme tuoreet simpukat jonka jalkeen laitoimme ne kattilaan valkoviinin ja laakerinlehden kanssa. Kun simpukat olivat auenneet, laitoimme ne kuumina lautasille tarjottavaksi.
Paistoin merisuolassa jattikatkarapuja oljyn ja sitruunamehun kera. ne meni naposteltavaksi asiakkaille.
Olen myos tiskaillut ja keskustellut paljon kokin kanssa. Kokki on kotoisin marokosta, tosi mukava mies. Han kertoi etta yleensa ravintolassa on todella kiireista, mutta nama paivat ovat olleet aika hiljaisia.

Puhelin ei suostu lataamaan kuvia koneelle joten yritan kameran kanssa illalla uudestaan. Nyt toihin ! Hasta la proxima!
                 Saludos Erick









Ravintola Avelinon uuden vuoden menu
Katkarapu Cocktaili
ilmakuivattua kinkkua melonin kanssa
Savustettu lohta


Mummon keitto ( kanan Keitto )
Kummeli Turska a la vasca kampasimpukka kanssa Uunissa paistettua Lamma
Liekitettya hedelma nougattia
JOULUNPYHAT
 
Joulua edeltavat paivat oli aika hiljaisia, autoin kokkia siivoamaan keittion, jarjestamaan tavaroita, on mennyt vain muutama ala carte annos,  paasin tutustumaan paremmin tyokavereihin kun on ollut enemman aikaa. Olen toissa klo 11-16 ja 19.30-22.30.
 
Jouluaattona meni paljon paellaa, autoin kokkia tekemaan sita, katsonut miten on tehty, antanut tarvittavia aineita. Voisin sanoa jopa etta muistan paellan ainekset ulkoa.
 
Kokki kertoi etta he tekevat myos ravintolassa mustaa paellaa, enka tiennyt mita se on joten kokki kertoi etta riisi varjataan mustaksi hyvin pienella maaralla mustekalan musteella. Han myos naytti miten muste otetaan mustekalan sisalta. On ollut tosi hienoa oppia ja nahda uusia asioita.
En ole itse paassyt tekemaan paljon ruokaa mutta olen saanut koko ajan seurata vieresta ja auttaa, ei ole tarvinnut tiskata koko aikaa, mutta tiskaan jos on tiskattavaa...
PAELLA

Paistettua kalmaria, Papas arrugadas con mojito rojo
 
Olen tehnyt kokin kanssa Mojito rojo("kastike perunoita varten), siihen kuutioidaan paprikaa, sekaan suolaa,kuminaa, chilia, valkosipulia, korppujauhoja, viinietikkaa. Kaikki sekoitetaan blenderissa. Kun on sekoitettu joukkoon lisataan ohuena nauhana oljya kasin vispaten.
Torstaina pidin vapaapaivan. Jatkan kirjoittelua toiden jalkeen :)


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario